Neas

Alla inlägg under april 2011

Av Nea - 12 april 2011 20:26

Av Nea - 12 april 2011 20:04

Som ni läste i mitt förra inlägg så har jag slutat på Newark, det är väldigt synd att det inte funkade men alla kan inte klara av samma saker. 

Nu undrar ni säkert vad jag gör istället, har fått många frågor om jag har bytt skola. Nej, det har jag inte. Min kompis Tova är hemskolad (svensk distansundervisning) och jag har hängt med henne sen i mars så man kan nästan säga att jag har hemundervisning nu. Vi träffas varje dag (förutom helger) runt 9 och jobbar som i en vanlig skola. Har NO, SO, svenska, matte och alla de andra ämnerna på svenska. 

Efter sommarlovet kommer jag också att börja i den "skolan". Det är alltså en vanlig hemundervisning då man använder datorn för att få information. Böcker får man skickat till sig och även läsplaneringar till de olika ämnerna.


Ha det bra allihopa och ta hand om er!


Av Nea - 11 april 2011 14:25

Den här texten skrev jag den 9 mars, första dagen efter lovet.


Skolan
Varje kväll runt 18:00-tiden kommer den här obehagliga känslan tilbaka, känslan av att gå till skolan. Jag har svårt att somna på skolkvällar eftersom jag ligger och grubblar. Jag tänker på vad som kommer hända i skolan t.ex om jag kommer vara ensam på rasten, om magen kurrar på lektionen m.m Jag är ensam varje rast och har inte direkt några kompisar, är alltid tyst på lektionerna för att jag känner inte att jag passar in! Att jag är någon typ av alien eller något för ingen vill vara med mig. Känner mig helt hopplös och korkad. Som om allt lärarna säger åker in i ena örat och sedan ut ur det andra igen. Jag har inget att göra där, det är bara jobbigt. Skitjobbigt. Brukar somna runt 23:00 och vaknar ibland någon gång på natten, men det är olika. Är ju såklart jättetrött på morgonen då! Känner känslan igen får ont i magen och mår illa och hoppas att jag får stanna hemma för jag vill inte tillbaka till den här skitskolan. Det har bara med skolan att göra. Jag vill sluta i den där skolan så snart som möjligt, så fort det bara går. Det skulle nog inte sakna mig, ingen pratar ju ändå med mig! Allt blir bara fel.. Skolgården är liten, rasten är för kort, lektionerna är tråkiga, vissa lärare är knäppa. Den här skolan är så olik den svenska skolan. Jag föredrar svensk skola mycket mer! Jag har aldrig riktigt hatat att gå till skolan eller något sånt i Sverige men nu är allt så himla annorlunda. Jag blir så osäker och liten här. Jag hade något att se fram emot i Sverige, att få träffa Lina & de andra, att ha musiklektioner och få åka linbana. Nu får jag inget av det! Har inget att se fram emot på den här skolan. Inga kompisar att träffa, inga roliga lektioner att ha..


Så jag har slutat på Newark Collage.


Av Nea - 10 april 2011 22:30

~ Bilder tagna av mig med olika motton. ~ 


 

 

 

 

 

Kommentera gärna vad ni tycker och vilken bild som är din favorit! 

Av Nea - 9 april 2011 19:26

Idag har vi varit i Buskett Gardens och i Mdina. Det har varit bra väder och roligt! 

Vi hämtade först upp Selina runt 10 och åkte sedan till Lidl, en trädgårdsbutik och sen Buskett Gardens. Inne på trädgårdsbutiken fanns det massa fiskar, både små i akvarium och stora som fanns i en damm. Jag, Selina & Filip fick mata de stora fiskarna ur en atomat.


Jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på min mobilkamera. ^^

   

Lite mindre fiskar.

 

 

 

Vi hittade roliga hundleksaker!

 

När vi äntligen kom fram till skogen bar vi allt vi hade med oss ner till en parkbänk med bord och gjorde iordning en grill. Vi grillade korv, spelade fotboll, åt jordgubbar, gick på promenad, klättrade i bergen och fotade. Det är alltid kul i Buskett Gardens!  


Matdags!

 

Apelsiner! Morfar hittade en och bjöd på en färsk apelsin, mycket godare än de i affären måste jag säga!


Sedan åkte vi in till Mdina och gick bland de gamla gränderna. Vi fick varsin god glass. Man fick gå in i en stor kyrka helt gratis, den var megastor och riktigt fin, även fast kyrkor skrämmer mig.

Vi var rätt trötta, vi barn, och bestämde oss för att dra oss hemåt. Släppte av Selina hos Tova och de släppte av mig & Filip här hemma medans resten åkte till Pavi. De kom hem för en liten stund sedan och nu ska vi gå ut och äta!


Ha en trevlig lördagskväll allihop!  


 

Av Nea - 9 april 2011 09:08

Idag ska vi ut på lite småutflykter, bla till Buskett Gardens och Mdina. Selina ska också följa med för hon ville gärna åka till Buskett Gardens, vilket jag också vill! Vi kommer hyra bil idag till på måndag, det var visst ingen bil med 7 säten, bara 6 så vi får se hur vi kommer sitta. Vi ska ha med oss lunch till skogen idag, det blir korv att grilla, tror jag. 

Vad ska ni göra idag? :)


Ha en skojig lördag så hörs vi när jag kommer hem!


En bild från förra gången vi besökte Buskett Gardens, den 15 januari.

Av Nea - 8 april 2011 22:35

1. Vad är dina favoritkläder?
Jag gillar leggins & tröja eller klänning!
2. Vart skulle du besöka om du fick en chans?
U.S.A
3. Vilket nagellack använder du just nu?
Ett ljusrosa nagellack från H&M.
  
4.  Favorittid på dagen?
Varierar, men typ eftermiddagen.
  
5. Vad är din favoritsport att titta på?
Ingen egentligen men jag får väl säga fotboll, då. ^^
6. Är du morgonmänniska eller nattmänniska?
Nattmänniska.
  
7. Vad ville du bli när du var liten?
Hårfrisörska!
  
8. Är du en katt eller hundmänniska?
Kattmänniska!
  
9. Använder du alltid bilbälte?
I bilen ja, men sällan i bussen.
    
10. Favorit pizzatopping?
Bara ost och skinka.
 

Av Nea - 8 april 2011 20:59

Idag har vi varit ute hela dagen!

Vi gick upp halv nio, tog på oss, åt frukost och gick ner till hamnen där en av båtarna Captain Morgan Cruises stod som vi skulle med. Den åkte runt klockan 10, vi satt på högsta däcket där vi kunde se ut över hela landskapet. Det blåste en väldans massa men solen stod på hela tiden. Vi åkte runt nästan hela Malta! Vilket vi inte trodde, åkte på båten i över 3 timmar! Det var ju meningen att vi skulle åka till Comino direkt men vi åkte runt Malta jättelänge. Det var lite långtråkigt faktiskt fast vi åkte förbi några sevärdigheter som Blue Grotto och Dingli Cliffs vilket var riktigt häftigt. 


Här sitter vi på båten.


Filip typ... sover? ^^

    

Några bilder på Blue Grotto.

 

 

Vi åkte vidare och var sedan äntligen framme vid första stoppet, Comino! Comino är en ganska små ö och det bor bara några få människor där. De flesta turister åker dit för att bada i det kända Blue Lagoon. Blue Lagoon är en liten del av havet som är helt turkost, kan man säga! Hur coolt som helst, man har sett på bilder och tänkt "Kan vatten verkligen vara så turkost?" Och nu när man har sett det med egna ögon är det verkligen verkligt! Vi stannade där i 45 minuter bara, egentligen skulle vi fått vara där i 1 och en halv timme men vi blev för sena med båten så det blev bara 45 minuter. Filip hade sagt att han skulle bada, morfar också och de kom i, även om det var iskallt!


Ser ni hur vattnet ändrar färg från mörkblå till ljusblå?

 

Det är så häftigt!


Filip badar för första gången iår, den 8 april 2011! :)

 

Och morfar med!

   

Sedan var det redan dags att ta en liten speedboat till Gozo, även om jag hellre skulle stannat vid Blue Lagoon några timmar till. ^^ Det var bara vi och en vuxen tjej med hennes mamma på båten till Gozo. Det gick fort! När vi kom till Gozo fick vi en rundtur över hela Gozo i en minibuss. Vi åkte runt och kollade på städer, kyrkor och andra sevärdigheter. Det coolaste vi tittade på var Azure Window, det är ett berg som är format som ett fönster! Kolla själva.

Jag och Filip klättrade upp på ett klippblock under fönstret så det ser ut som om vi står under det!

 

Två bilder över Gozo, Gozo är lite grönare än Malta som ni kanske ser.

      

När bussturen var slut åkte vi tillbaka till Malta med en speedboat. Han åkte så fort och det var höga vågor att vattnet skvätte upp på oss så att vi blev jätteblöta! När vi kommit tillbaka till Malta igen åkte vi med en liten buss hem.

Det var varit en jättekul och spännande dag!

Presentation


Välkommen!
I min blogg kan du läsa om min vardag, musik, mode, bilder & annat skoj.
Enjoy! :)

Kontakt: linneasblogg@yahoo.se!

Sök i bloggen

My latest cover!

Translate into your language!

Fråga mig

42 besvarade frågor

My iPod

Omröstning

Vem av de här artisterna är din favorit?
 Lady Gaga
 Rihanna
 Ke$ha
 Owl City
 Bruno Mars
 Miley Cyrus
 Katy Perry
 Britney Spears

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards